SalesFeed leadopvolging welke contactpersoon?

SalesFeed leadopvolging welke contactpersoon?

Welke persoon moet ik bellen bij een Salesfeed Lead?

Van de 100+ bedrijven die ik gesproken heb na de implementatie van SalesFeed kreeg ik bij de meeste de vraag: hoe kan ik achterhalen welk persoon er op onze website was?

Dat mag je niet, want het is wettelijk niet toegestaan om een (natuurlijk) persoon automatisch te identificeren. Toch is dat helemaal niet zo’n groot probleem.

Afhankelijk van je product of dienst en de branche waarin je werkt, kun je allerlei trucjes toepassen om er achter te komen wie je moet bellen.

  1. Zorg dat op je website per pagina specifieke content staat die interessant is voor één bepaalde functie / functionaris. Leg de nadruk meer op de financiële kant, op de technische achtergrond of wettelijke aspecten. Dan kun je kijken wat de bezoeker het langst leest, dat zegt iets over de verantwoordelijkheden en interesse van de bezoeker. Dan weet je al op welke afdeling van de prospect je moet zijn, dat scheelt!
  2. Gebruik de SalesFeed LInkedin extension voor Chrome. Dan zie je meteen wie er in je linkedin netwerk zitten en je kunt semi automatisch hun profielen bezoeken. Let dan eens op wie er terugkijken naar jouw Linkedinprofiel. Daar zit die geïnteresseerde waarschijnlijk tussen.
  3. Geef interessante downloads. In ruil voor interessante content/informatie wil een bezoeker wellicht zijn anonimiteit inleveren (lees: een formulier invullen).
  4. Vraag het gewoon! Je krijgt eigenlijk altijd positieve reacties als je belt met de vraag wie er op je website was, zodat je kunt controleren of die persoon de informatie heeft gevonden die werd gezocht.
  5. Combineer informatie. Komt die bezoeker op de website via een nieuwsbrief? Dan kun je de informatie uit het mailingpakket combineren met de informatie uit SalesFeed. Dan weet je precies wie het was (klik in de nieuwsbrief) en wat die persoon allemaal gelezen heeft en hoe lang.

Heb jij nog tips of vragen over het opvolgen van SalesFeed leads? Schrijf die dan hieronder in een reactie, daar hebben dan alle lezers iets aan! Ik beantwoord vragen in reacties altijd.

Interessant? Deel dit artikel!

Alex Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *